Γιώργος Χρυσάφης


Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1966.
Ειναι παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών.

Ασχολήθηκε με τον στίβο σε ηλικία 15 ετών στην ομάδα του Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ Θεσσαλονίκης.

  • Πρωταθλητής Ελλάδος στα 400μ. και 400μ. με εμπόδια στην κατηγορία των Παίδων (1982), Εφήβων (1984,1985) και Ανδρών (1986-1990).
  • Βαλκανιονίκης στα 400μ. με εμπόδια και 4Χ400μ..
  • Μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου Ανδρών (1984-1990)

Το 1989 ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στον Κλασικό Αθλητισμό.

Το 1990 ξεκινάει την προπονητική του καριέρα σαν προπονητής στίβου στα τμήματα υποδομής του Τρίτωνα, μέχρι το 1992.

Το 1992 συνεργάζεται για πρώτη φορά σαν προπονητής δύναμης και φυσικής κατάστασης με την ομάδα μπάσκετ του Δημόκριτου Θεσσαλονίκης. Από τότε και μέχρι σήμερα, έχει συνεργαστεί με την ιδιότητα αυτή, με τους παρακατω συλλογους:

  • ομάδες μπάσκετ του Αίαντα Ευόσμου, Απόλλων Καλαμαριάς, Μακεδονικού, Π.Α.Ο.Κ., Ιωνικού Λαμίας, Άρη Θεσσαλονίκης, Ηρακλή Θεσσαλονίκης και την Εθνική Ομάδα μπάσκετ του Λίβανου.
  • ομάδες βόλεϊ γυναικών της Ελπίδας Αμπελοκήπων, Ηρακλή, ΠΑΟΚ,ΒΑΟ,ΔΑΣΩ.
  • Ανδρική ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ.
  • ακαδημία ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη.
  • σύλλογος Tae Kwo Do “ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ”
  • κολυμβητική ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης.

Με τον παλιό συναθλητή και φίλο Βασίλη Βαρδή, πρωταθλητή στίβου στα 100μ., συλλαμβάνουν, οργανώνουν και υλοποιούν το καινοτομικό πρόγραμμα Proponisis Training System που βασίζεται στις πιο σύγχρονες αντιλήψεις για την προπόνηση φυσικής κατάστασης για αθλητές όλων των αθλημάτων και επιπέδων επίδοσης.

Το 2005 ιδρύει την All About Training and Sports με έδρα το Καυτανζόγλειο Στάδιο. Μέσα στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις, αναλαμβάνει την καθοδήγηση αθλητών στην προπόνηση δύναμης και φυσικής κατάστασης, τόσο κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου (in season) όσο και στην μεταβατική περίοδο (post season).

Από τότε πολλοί αθλητές και αθλήτριες σχεδόν όλων των αθλημάτων, του έχουν εμπιστευτεί την προπόνηση της φυσικής κατάστασης τους και πολλοί από αυτούς είναι σήμερα στελέχη Εθνικών ομάδων και συλλόγων που πρωταγωνιστούν στα Εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα.

Το 2017, η μεγάλη αποδοχή της προσπάθειας της All about training and sports, τον οδηγεί στην δημιουργία του Proponisis, του προπονητηρίου που πλέον βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο βοηθητικό στάδιο του Καυτανζογλείου, σε 500τμ στεγασμένου χώρου, με πολλά σύγχρονα προπονητικά εργαλεία όπως FITLIGTH, Vertimax, Air bikes.

Παράλληλα με την προπόνηση των αθλητών, αναπτύσσει τον τομέα του Fitness & Wellness και καθιερώνει προπονητικές διαδικασίες που φέρνουν εντυπωσιακά και γρήγορα αποτελέσματα στους ασκούμενους.

Επίσης εξειδικεύεται στην Αθλητική Προετοιμασία Υποψηφίων για Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΤΕΦΑΑ  οργανώνοντας το πιο ασφαλές και αποτελεσματικό πρόγραμμα προπόνησης για τους υποψήφιους.

Από το 2018 είναι Ομοσπονδιακός Προπονητής Φυσικής Κατάστασης στην Εθνική ομάδα Χάντμπολ των Παίδων και των Εφήβων.

>