Βασίλης Βαρδής


Είναι γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1969.
Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 αγοριών.

Η επαφή του με τον αθλητισμό ξεκινά στα σχολικά του χρόνια όταν ως αθλητής Στίβου στον ΗΡΑΚΛΗ Θεσσαλονίκης έγινε πρωταθλητής Ελλάδος την 10ετία του `80, στους δρόμους ταχύτητας 100μ 200μ και 4×100μ.

Το 1993 ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στον Κλασικό Αθλητισμό.

Μετά από μία επαγγελματική πορεία σε διοικητικές θέσεις ως επιστημονικός συνεργάτης και ειδικός σύμβουλος του Νομάρχη Θεσσαλονίκης σε θέματα αθλητισμού, το 2005 επιστρέφει στην ενεργό προπονητική δράση.

Από τότε και μέχρι σήμερα ,έχει συνεργαστεί με την ιδιότητα αυτή με τους παρακατω συλλογους:

  • ομάδες μπάσκετ του Αίαντα Ευόσμου, Απόλλων Καλαμαριάς, Π.Α.Ο.Κ., Άρη Θεσσαλονίκης, Ηρακλή Θεσσαλονίκης.
  • ομάδες βόλεϊ γυναικών της Ελπίδας Αμπελοκήπων, Ηρακλή, ΠΑΟΚ, ΒΑΟ, ΔΑΣΩ.
  • Ανδρική ομάδα Πόλο του ΠΑΟΚ.
  • ακαδημία ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη.
  • σύλλογος Tae Kwo Do “ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ”
  • κολυμβητική ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης.

Με τον παλιό συναθλητή και φίλο Γιώργο Χρυσάφη πρωταθλητή στίβου στα 400μ με εμπόδια, συλλαμβάνουν, οργανώνουν και υλοποιούν το καινοτομικό πρόγραμμα Proponisis Training System που βασίζεται στις πιο σύγχρονες αντιλήψεις για την προπόνηση φυσικής κατάστασης για αθλητές όλων των αθλημάτων και επιπέδων επίδοσης.

Το 2005 ιδρύει την All About Training and Sports με έδρα το Καυτανζόγλειο Σταδιο.

Μέσα στις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις ,αναλαμβάνει την καθοδήγηση αθλητών στην προπόνηση δύναμης και φυσικής κατάστασης, τόσο κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου (in season) όσο και στην μεταβατική περίοδο (post season).

Από τότε πολλοί αθλητές και αθλήτριες σχεδόν όλων των αθλημάτων, του έχουν εμπιστευτεί την προπόνηση της φυσικής κατάστασης τους και πολλοί από αυτούς είναι σήμερα στελέχη Εθνικών ομάδων και συλλόγων που πρωταγωνιστούν στα Εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα.

Το 2017, η μεγάλη αποδοχή της προσπάθειας της All about training and sports, τον οδηγεί στην δημιουργία του Proponisis, του προπονητηρίου που πλέον βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο βοηθητικό στάδιο του Καυτανζογλείου, σε 500τμ στεγασμένου χώρου, με πολλά σύγχρονα προπονητικά εργαλεία όπως FITLIGTH, Vertimax, Air bikes.

Παράλληλα με την προπόνηση των αθλητών, αναπτύσσει τον τομέα του Fitness & Wellness και καθιερώνει προπονητικές διαδικασίες που φέρνουν εντυπωσιακά και γρήγορα αποτελέσματα στους ασκούμενους.

Επίσης εξειδικεύεται στην Αθλητική Προετοιμασία Υποψηφίων για Στρατιωτικές Σχολές, Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΤΕΦΑΑ  οργανώνοντας το πιο ασφαλές και αποτελεσματικό πρόγραμμα προπόνησης για τους υποψήφιους.

Το 2018 γίνεται FMS 2 screen certificated σε ειδικό σεμινάριο της HNFC

Το 2019 σε συνεργασία με τη HNFC διδάσκει στο πρόγραμμα της NASM Certified Personal Trainer.

Το 2019 Ομοσπονδιακός Προπονητής Φυσικής Κατάστασης στην Ελληνική Ομοσπονδία Χάντμπολ.

Ιδρυτικό μέλος του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης με αδιάλειπτη εθελοντική παρουσία σε όλες τις δράσεις του.

>